Харків'янам показали, як виглядатиме новий Сквер Мислителів

Сквер символізуватиме дружбу та міжнародні зв'язки Харкова із Азербайджаном та Казахстаном

У Харкові на вулиці Полтавський Шлях, 24а скоро планують відкрити пам'ятник, який увічнюватиме пам'ять трьох мислителів минулого з трьох різних країн - України, Казахстану та Азербайджану. Довкола пам'ятника облаштують Сквер Мислителів із зоною відпочинку та фонтанами. Як виглядатиме сквер розповіли у Департаменті міжнародного співробітництва Харківської міськради.

Центром паркової зони стане сама культурна композиція з трьох фігур філософів різних народів: українського Григорія Сковороди, казахського Абая Кунанбаєва та азербайджанського Мірзи Фаталі Ахундова. Позаду встановлять три флагштоки, на яких піднімуть прапори усіх трьох держав.

Навколо пам'ятника буде облаштована велика простора площа, вимощена плиткою. З боків зроблять зелену зону  з деревами, дизайнерськими кущами та газоном.

Весь периметр скверу буде оздоблений фігурним фонтаном з багатьма струменями. Він буде підсвічуватися цілим рядом колон у античному стилі.

На всій територій скверу встановлять лави та яскраве освітлення.

Фінансування встановлення культурної композиції відбуватиметься за рахунок Почесного Консульства Казахстану, сквер облаштовуватиме місто.

Створення пам'ятної зони відбуватиметься також з ініціативи Консульства Казахстану. Вона покликана зміцнити та розвинути міжнародну співпрацю між Азербайджаном, Казахстаном та Харковом.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що у Харкові на площі Феєрбаха відкрили пам'ятник азербайджанському класику поезії, філософу та мислителю середньовіччя Нізамі Генджеві. Із колишнім мером Харкова Почесне консульство домовлялося неподалік площі також зробити парк імені відомого мислителя.

Читайте также