Відомого харківського професора спіймали на плагіаті

У Каразіна професор вкрав фотографію у відомих американських інженерів

Професор ХНУ ім. "Каразіна" Володимир Баранник використав фотографію відомих американських інженерів у своїй статті 2020 року "Оцінка недетермінованих характеристик плаваючої схеми кодування методу криптокомпресійного представлення зображень у диференційованому базисі", передає Depo. Харків.

Статтю, крім Баранника, писали два його сини та ще одна людина. У ній вчені спробували оцінити кількість елементів зображення та довжину сформованих кодових конструкцій.

У самій роботі є фотографія з дівчиною у капелюсі, на підставі якої автори доходять деяких висновків (с. 174). При цьому не вказано, що фотографію взято з іншого джерела.


Виявилося, що цю фотографію аналізували комп'ютерні інженери Гонсалес і Вудс у своїй монографії "Кольорова обробка зображень" у розділі "Обробка кольорових зображень" (с. 471-478). Монографія була написана ще у 2005 році.

Нагадаємо, у журналі Forbes опублікували рейтинг топ-100 найбагатших українців у 2021 році. До рейтингу потрапили п'ять харків'ян: Дмитро Запорожець, Олександр Ярославський, Павло Фукс, Борис Ложкін і Микола Удянський.

Читайте также