У Харкові мешканці можуть долучитися до перейменування вулиць та узвозів

Взяти участь в обговоренні можна за посиланням.

Харків’ян запрошують долучитися до обговорення щодо перейменування топонімів, пов’язаних з російською федерацією, з метою гармонізації громадського простору. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Запропоновані назви розробили спільними зусиллями Харківської топонімічної групи, Центру краєзнавства імені академіка П. Т. Тронька, Харківської соціологічної мережі та відділу топоніміки Харківської міської ради.

З пакетом пропозицій з перейменування вулиць міста можна ознайомитися за посиланням. Долучитися до обговорення можна тут. Наразі перейменувати пропонують 18 топонімів: це вулиці, провулки та узвози.

Участь в опитуванні можуть взяти громадяни, які зареєстровані в місті Харкові, незалежно від того, де вони перебувають зараз, або зареєстровані у місті як ВПО. Якщо можливості долучитися до обговорення в електронному форматі немає, можна завітати до районного центру надання адміністративних послуг, звернутися до відповідного спеціаліста і висловити своє ставлення до перейменування.

Крім того, пропозиції приймаються електронною поштою: renaming@city.kharkov.ua.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Як у Харкові перейменовуватимуть вулиці

Ігор Терехов розповів, як буде відбуватися декомунізація та дерусифікація у місті.

Перейменування топонімів, пов’язаних з росією, триватиме у Харкові поступово. Як повідомив в інтерв'ю медіагрупі "Накипіло" Харківський міський голова Ігор Терехов, процес передбачатиме громадські обговорення та здійснюватиметься покроково, інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міськради.

"Ми не всі вулиці разом перейменовуватимемо, бо це неможливо. Це заплутає людей, а ще перейменування пов'язані зі змінами у певних документах, тому я хочу, щоб ми це робили крок за кроком, щоб максимально не завдавати незручностей людям", - зазначив міський голова.

Також Ігор Терехов розповів, що після перемоги у війні в Харкові увічнять імена героїв – на їх честь назвуть вулиці, встановлять меморіальні дошки та пам'ятні знаки.

Читайте также