Як у Терехова готуються змінити генплан та скільки витратять на містобудівний моніторинг

У міськраді планують виконати містобудівний моніторинг за понад три мільйони гривень.

Департамент містобудування та архітектури Харківської міськради оголосило торги на проведення містобудівного моніторингу. Очікувана вартість робіт складає 3,74 млн грн. В документації згадують про необхідність громадських слухань.

Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо з сайту “Прозорро”, інформують "Коментарі. Харків".

У технічному завданні вказано, що основною метою проведення моніторингу є обґрунтування необхідності внесення  змін до генерального плану м. Харкова та  оновлення даних містобудівного кадастру.

Аналітичний звіт оформлюється у  вигляді електронного документу, що включає в себе набір геопросторових даних у форматі, що забезпечує оновлення  містобудівного кадастру, а також  текстові та графічні матеріали у форматі PDF.

Звіт планують розробляти на основі чинної містобудівної документації та проєкту внесення змін до генерального плану м. Харкова, розробленого у 2021 році.

Важливо, що при підготовці звіту мають бути враховані зауваження та пропозиції, що надійшли під час громадського обговорення (для містобудівного моніторингу містобудівної  документації на місцевому рівні). Розробник бере участь у розгляді пропозицій громадськості під час оприлюднення проєкту аналітичного звіту за результатами проведення містобудівного моніторингу. У разі необхідності розробник враховує та вносить до проєкту обґрунтовані пропозиції, що надані під час проведення зазначених заходів за власний рахунок.

Аналітичний звіт буде включати наступні розділи:

1. “Топографічний моніторинг”.

2. “Моніторинг навколишнього  середовища”.

3. “Моніторинг використання землі”.

4. “Моніторинг забудови”.

5.“Моніторинг демографічної ситуації та розселення”.

6. “Моніторинг соціально-економічної діяльності”.

7. “Моніторинг просторових зв’язків та транспортної мобільності”.

 8. “Моніторинг інфраструктури”.

9. “Моніторинг реалізації містобудівної документації”.

10.  “Висновки щодо доцільності внесення змін до містобудівної документації”.

Раніше Департамент містобудування та архітектури Харківської міської ради оголосив торги на розробку нових топографічних планів міста вартістю чотири мільйона гривень.

Нагадаємо, що на початку травня 2022 року, міськрада повідомила, що для роботи над генпланом фахівці Нормана Фостера залучили мадридську філію та одну німецьку велику компанію. Детально про початок роботи над Генеральним планом ХАЦ розповідав у матеріалі “Норман Фостер та новий генплан Харкова: як готуються змінити місто”.

Але співпраця з Фостером жодним чином не зазначена при підготовці звіту з містобудівного моніторингу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області стався сильний вибух: є постраждалі

В Ізюмському районі тракторист зазнав численних ушкоджень, підірвавшись на міні

3 травня близько 15:00 стався черговий підрив сільськогосподарської техніки на залишеному окупантами вибуховому пристрої. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДСНС у Харківській області.

Рухаючись по ґрунтовій дорозі у полі за межами с. Погонівка Барвінківської громади, трактор потрапив на протитанкову міну. Внаслідок вибуху 58-річний тракторист зазнав численних тілесних ушкоджень. Наразі медики надають постраждалому необхідну допомогу. Також був пошкоджений інший трактор, що проїжджав повз.

Читайте также