У Харкові вирішили, які меморіальні дошки встановити на фасадах будівель

У Харкові затвердили перелік меморіальних дощок, які встановлять на фасадах будівель.

Виконавчий комітет Харківської міської ради сьогодні, 31 травня, підтримав встановлення низки меморіальних дощок. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міськради.

Зокрема, надано дозвіл на встановлення пам’ятних знаків загиблим випускникам харківських шкіл, які захищали Україну від російського агресора.  Для увічнення їхнього подвигу на фасадах закладів загальної середньої освіти будуть встановлені 23 меморіальні дошки.

Також було ухвалене рішення про встановлення меморіальної дошки колишньому головному лікарю Міської багатопрофільної лікарні №18 Борисові Менкусу за адресою: вул. Краснодарська, 104.

Крім того, меморіальною дошкою увічнять пам'ять почесного ректора Харківського національного університету міського господарства ім. О. М. Бекетова Леоніда Шутенка. Пам’ятний знак буде встановлено на фасаді  будівлі за адресою: вул. Маршала Бажанова, 17.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Мер Харкова розповів, що буде із Північною Салтівкою

Найпостраждаліший від обстрілів район Харкова – Північну Салтівку – відновлюватимуть за інноваційними технологіями. Проте не всі будинки можливо "реанімувати". Про це в етері національного телемарафону розповів міський голова Харкова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

"Північна Салтівка – це район, який потерпав від жахливих обстрілів і там немає практично жодного будинку, який був би без "прильота". Ми зараз працюємо над тим, щоб відновити Північну Салтівку. Це реновація, це інноваційні ідеї, які у нас є, котрі дозволять реанімувати ці будинки, але не всі. Є ті будинки, які зовсім не підлягають відновленню", – зазначив Терехов.

Мер також повідомив, що фасади усіх відновлених будинків будуть утеплено, а у квартирах працюватиме автономне опалення.

Читайте также