У Харківському зоопарку червонокнижні гривасті барани дали потомство

Тепер сім'я гривастих баранів у зоопарку налічує вісім особин

У сімействі гривастих баранів, які живуть в Харківському зоопарку, в травні відбулося поповнення. Про це повідомили в прес-службі зоопарку.

Зазначається, що у чотирирічної самки Міли пологи відбулися на два тижні раніше терміну, дитинка народилася з великою жагою до життя, тому й отримала кличку Ніка – перемога. Для Міли це вже другі пологи - в минулому році вона народила ще одну самочку Лелю.

"Вага нашої маленької переможниці - 2,2 кг. Майже відразу малятко напився молозива, після чого мама всіляко допомагала своєму чаду встати на ноги. Зараз Ніка жваво бігає по загону і грає улюбленою іграшкою - дерев'яним ящиком, у який обожнює встрибувати і перебувати як у схованці. Молочне вигодовування триватиме приблизно до 5-7 місяців, але вже зараз дитина пробує траву і тоненькі гілочки. Робити це дозволяють молочні зуби, які нещодавно з'явились у тварини", - розповіла прес-секретар зоопарку Жанна Сивуха.

picture

За словами зоологів, тепер сім'я гривастих баранів у зоопарку налічує вісім особин.

Варто відзначити, що гривасті барани занесені до міжнародної Червоної Книги як вразливий вид, тому їх розмноження є надзвичайно важливим.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Харківському зоопарку ведмедів пригостили черемшею, яку вилучила Державна екологічна інспекція в Харківській області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися