В Харківській ОДА підтвердили, що лікарню в Андріївці закриють

Акція протесту не врятувала селищну лікарню в Андріївці на Харківщині

В Андріївці Балаклійського району Харківської області дійсно закривають дільничну лікарню. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у прес-службі Харківської облдержадміністрації.

В Харківській ОДА повідомили, що в Андріївці наразі працюють два медичні заклади: амбулаторія та дільнична лікарня. Амбулаторію закривати не планують, вона має працювати у штатному режимі. Там зараз ведуть прийом 4 сімейних лікаря, у них укладені договори з пацієнтами, фінансування достатньо. А ось дільничну лікарню таки закриють. 

"Там був 1 лікар та 15 середніх і молодших медпрацівників. По суті, ця установа дублювала функції амбулаторії, ніякої специфічної медичної допомоги там не надавали. Всі медичні працівники працевлаштовані", - повідомили в облдержадміністрації.

Також у ОДА спростували чутки про закриття Зачепилівської лікарні в Харківській області та повідомили, щоб працювати далі, необхідно отримати фінансування від Національної служби здоров’я України. Для цього керівництво медзакладу має вчасно укласти відповідні угоди.

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" писали, що у селищі Андріївка Балаклійського району кілька сотень людей вийшли на акцію протесту. Місцеві жителі зібралися біля Будинку культури, де збирали підписи проти закриття медзакладу. За словами ініціаторів акції, інформація про закриття місцевої лікарні надійшла від керівництва Балаклійської районної лікарні. Її планують закрити до 1 квітня 2020 року. Працівники медзакладу вже отримали листи про звільнення. 

Фото: МГ "Объектив"





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися