У МОЗ розповіли, чому Харківська область не готова до пом'якшення карантину

Динаміка поширення коронавірусу в Харкові та області, на жаль, не відповідає нормі, як і рівень виявлення COVID-19

Згідно зі статистикою захворюваності коронавірусом на ранок 30 червня, офіційно в Харківській області зареєстрували 2134 випадки, у тому числі 36 - за минулу добу. Про це повідомляє Рада національної безпеки і оборони України.

На щастя, смертей у цю добу немає, а ось за весь період епідемії померло 80 жителів Харківської області, при цьому одужали 1086 осіб. Що ж стосується ситуації в Україні, то в цю добу є інформація про 706 нових випадків. Загальна ж кількість інфікованих досягла 44 334 осіб.

Крім того, в Харківській області перевищено кілька показників, які враховуються в регіонах для послаблення карантину. Згідно з інформацією МОЗ, рівень виявлення COVID-19 в Харківській області становить 11,32% при нормі в 11%, а динаміка поширення вірусу – 14,73%, а припустимо 10%.

А ось інші два показника в Харківській області залишаються в межах норми: завантаженість ліжок у медзакладах – 18,94% (норма - 50%) та охоплення пацієнтів тестуванням – 38,08 (норма - 24).

Нагадаємо, в Харківському облуправлінні Національної поліції розповіли про те, кого найчастіше штрафують за порушення карантину в нашому регіоні. Копи кажуть, що з моменту введення обмежень вони виписали 1900 протоколів по 1 ч. ст. 44-3.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися