За 20 років у Харкові не з’явилося ні готелю, ні ТРЦ: суд забрав землю у підприємця

За втручання прокуратури громаді Харкова буде повернуто земельну ділянку вартістю 3 млн гривень

Суд задовольнив позов Київської окружної прокуратури м. Харкова в інтересах держави в особі Харківської міської ради про розірвання договору оренди землі та повернення земельної ділянки площею майже 3200 кв. метрів і вартістю 3 млн гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Встановлено, що у 2004 році між Харківською міською радою та ТОВ укладено договір оренди земельної ділянки, розташованої по вул. Леся Сердюка, для будівництва торгівельного комплексу з парковкою. У 2015 році до договору внесено зміни, відповідно до яких орендар зобов’язався здійснити будівництво готелю.

Укладаючи договір оренди, міська рада очікувала забудови наданої ділянки відповідними об’єктами, що мало сприяти розвитку інфраструктури Харкова та забезпечення потреб громади. Однак за час користування земельною ділянкою ТОВ так і не розпочало будівництво.

Порушення умов договору стало підставою для направлення окружною прокуратурою відповідного позову до суду. Господарський суд Харківської області підтримав позицію прокурора і задовольнив зазначений позов. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Де покращиться ситуація зі світлом на Харківщині: перелік громад

Завдяки плідній співпраці між Харківською ОВА, Генеральним посольством Німеччини в Києві, Міністерством закордонних справ Німеччини та Федеральним агентство з технічної допомоги (THW), регіон отримав вісім генераторів великої потужності – від 170 до 500 кВт. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Обладнання передали на потреби Борівської, Чугуївської, Пісочинської, Старосалтівської, Новопокровської територіальних громад, а Слобожанська ОТГ одержала 2 генератори. Для забезпечення діяльності під час довготривалих відключень світла та оперативного реагування на надзвичайні ситуації, генератор потужністю 500 кВт передали для ГУ ДСНС у Харківській області.

Читайте также