Сильна спека відступить: яку погоду очікувати харків'янам 9 липня

Синоптики попереджають про короткочасне шквальне посилення вітру до 15-24 м / с

У четвер, 9 липня, у Харкові та області очікується мінлива хмарність.  Про це передає Гідрометцентр в Харківській області.

Вночі будуть короткочасні дощі, місцями значні;  вдень місцями невеликий короткочасний дощ.  Грози, подекуди град;  по місту та місцями по області шквал, 15 - 20 м / с.

Вітер очікується північно - західний, 7 - 12 м / с.  Температура вночі 13 - 18 °;  вдень 23 - 28 °.  По місту: температура повітря вночі 13 - 15 °, вдень 24 - 26 °.

За даними порталу "Синоптик", завтра незважаючи на те, що з самого ранку в Харкові стоятиме ясна погода, ввечері небо може затягнутися хмарами.  Уночі очікується сильний дощ, проте до ранку він закінчиться і більше опадів не передбачається.

picture

Народний прогноз погоди

9 липня відзначається день ікони Тихвінської Божої Матері.  Також у цей день вшановується пам'ять преподобного Давида Солунського.  У народі святого називають суничник, так як до цього часу дозріває суниця.  У наших предків існувало повір'я: хто хоче позичити гроші, той повинен покласти трави суниці у кишеню і сміло йти - відмови не буде.  Щоб дізнатися погоду, в колишні часи стежили за травою: якщо вранці вона суха, до ночі слід чекати дощу.

Читайте також: Харківська область стала одним з лідерів за кількістю весіль.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися