Чотири району на Харківщині замість семи створять загрозу національній безпеці - голова облради

Скорочення кількості районів у Харківській області з 7 до 4 незаконно

Скорочення кількості районів у Харківській області з 7 до 4, яке підтримав комітет Верховної Ради, незаконно, неаргументовано і послаблює інтереси національної безпеки України. Про це заявив голова облради Сергій Чернов, пише прес-служба ХОДА.

“Я не міг очікувати, що ці всі прийняті рішення і пропозиції будуть проігноровані, а натомість буде враховано бачення двох народних депутатів від Харківщини, які без аргументації запропонували зменшити кількість районів з семи до чотирьох. Хоча в деяких областях, які значно менші за чисельністю населення і території чим Харківська, після консультацій і обговорень кількість районів було збільшено", – додав Сергій Чернов.

Голова облради підкреслив, що профільний комітет Верховної Ради не має юридичного права, згідно з законом України про комітети Верховної Ради, вносити зміни в текст проекту постанови, розробником якого є Кабмін. Цей факт підтвердило юридичне управління українського парламенту.

picture

Раніше "Харків. Коментарі" повідомляли, що Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати, яка накопичилася на окремих підприємствах, в установах та організаціях Харківської області станом на 1 червня склала 458,8 мільйонів гривень. Крім того, протягом травня заборгованість збільшилася на 3,2%, або на 14,2 млн. грн, обсяг боргу на початок червня 2020 склав 9,1% від фонду оплати праці, нарахованого за травень 2020 року.
Заборгованість перед працівниками економічно активних підприємств протягом травня поточного року збільшилася на 12,6 млн. грн, або на 7,7% і на 1 червня 2020 склала 176,8 млн. грн. Основна частина невиплаченої заробітної плати припадала на підприємства промисловості (62,3% від загального показника або 110,1 млн. грн).



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися