Харків'яни будуть захищати українську мову

Акція відбудеться в 9:00 ранку

Під Харківською облдержадміністрацією 16 липня пройде акція "Руки геть від мови". Про це повідомляє один з організаторів - партія "Демсокира".

Акція відбудеться о 9:00 ранку. Її ініціаторами крім "Демократичної сокири" стали організація "Світанок", а також партія "Європейська солідарність"

"Слуги народу" і ОПЗЖ 16 липня хочуть протягнути в парламенті антиукраїнської законопроект 2362 "слуги народу" Бужанського, мета якого – тотальна русифікація української освіти", – говориться в повідомленні "Демсокири".

Такий же мітинг відбудеться в цей же час під стінами Верховної Ради в Києві. Про це повідомив народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Володимир В'ятрович.

"16 липня – все під Верховну Раду! Тільки що з подачі фракції "Слуга народу" голова ВР Разумков доручив поставити в розклад засідання парламенту на четвер антиукраїнський законопроект 2362 "слуги народу" Бужанського, мета якого – тотальна русифікація української освіти", – написав В'ятрович в Facebook.

Довідка "Коментарів": автором законопроекту 2362 є нардеп "Слуги народу" Максим Бужанський. Цей документ зареєстрували в парламенті 31 жовтня 2019. Він передбачає внесення змін до законів про мову і про освіту і переносить з 2020 року на 2023 рік перехід російськомовних 5-11 класів на навчання українською мовою. Також законопроект дозволяє викладати "кілька навчальних предметів російською мовою в усіх школах.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися