Країні потрібні дострокові вибори у Верховну Раду - Світлична

Світлична Юлія вважає, що український парламент не справляється зі своїми обов'язками

Таку думку в інтерв'ю телеканалу Р1 висловила народний депутат України Юлія Світлична.

Вона переконана, що сьогодні не тільки Кабмін, і Верховна Рада України потребують перезавантаження.

"На сьогоднішній день Кабінет міністрів явно не справляється зі своїми функціями. Що стосується Верховної Ради, то на сьогодні немає законних та конституційних підстав розпустити Верховну раду України. Але, якщо такі виникнуть підстави, то я буду абсолютно за розпуск і перезавантаження Верховної Ради України", - сказала вона.

Нардеп також зазначила, що в Раді є чимало людей, які не займаються законотворчими процесами, а отже не виконують своїх прямих обов'язків. Саме тому, країні потрібні дострокові вибори.

"На сьогоднішній день там зібралася велика кількість людей, які ніякого відношення ні до політики, ні до законотворчості не мають відношення. Не мали, не мають і не будуть мати! Такий склад не відображає ситуацію в країні, тому, безумовно, він повинен бути замінений", - сказала Світлична.

Резюмуючи, політик також пообіцяла, що підтримає законопроект про місцеві вибори вибори, який дозволить виборцям дійсно вибирати гідних кандидатів.

"Я буду підтримувати законопроект про вибори. На сьогодні він дійсно є складним і вважаю, що для влади в цілому, буде певним викликом провести по цій моделі місцеві вибори. Однак, наші колеги внесли близько чотирьох тисяч поправок і будемо його вже в процесі обговорення удосконалити, в тому числі і в залі. Але вважаю, що це новий крок і, в принципі, я підтримую, в тому числі, і відкриті списки. Вважаю, що у виборця буде більше можливостей визначиться з якістю тих депутатів, які запропонувала партія і в партійному списку обрати того кандидата, який більш гідний", - підсумувала вона.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися