У Харківське метро вагони буде поставляти китайський виробник

Скарга від українців необґрунтована

Європейський інвестиційний банк визнав скаргу Крюківського вагонобудівного заводу про результати тендеру на постачання 40 вагонів для КП "Харківський метрополітен" китайською компанією CRRC необґрунтованою. Про це повідомили в пресслужбі Харківської міської ради.

“Пропозиції обох учасників відповідали технічним характеристикам, які були визначені тендерною документацією, і мали прийнятні гарантійні зобов'язання. Але за критеріями ціни різниця між цими пропозиціями становила понад 1 млн євро, а вартість запасних частин та обладнання для технічного обслуговування і ремонту китайської компанії була вдвічі нижча, ніж в іншого учасника торгів. В результаті був визначений переможець, погоджений пізніше з банком - CRRC TANGSHAN CO., LTD. Однак, Крюківський вагонобудівний завод не погодився з рішенням по визначенню переможця і подав скаргу в Комітет ЄІБ з розгляду скарг на процеси закупівель. За результатами розгляду скарги банк затвердив рішення КП "Харківський метрополітен" щодо визначення переможця тендеру та визнав претензії Крюківського вагонобудівного заводу необґрунтованими", - пояснюють у міськраді.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив розібратися із закупівлями вагонів для Харківського метрополітену. Нардеп Бакумов вважає, що якби постачання здійснив український виробник, то це дало б роботу 1100 громадянам, забезпечило 8 млн євро податків і зборів у бюджет і фонди, а також заощадило б 2,1 мільйона євро витрат по безробіттю. Крім цього, Харків би заощадив 4,4 мільйона євро на ввізного мита та інші витрати.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися