У Харкові центр прикрасить велика клумба-вишиванка (фото)

По всьому периметру квітника вже натягнули тканину і зробили в ній прорізи схожі на український орнамент

У центрі Харкова на спуску з вулиці Університетській, по дорозі на Полтавський Шлях, з'явиться нова незвичайна клумба. Про це розповіли в МГ "Об'єктив".

За інформацією медіа візерунки рослин будуть повторювати український національний орнамент.

picture

Комунальники вже натягнули білу тканину і зробили в ній прорізи. Саме ці отвори сформують візерунок майбутньої квіткової вишиванки. Також муніципальні працівники готують зараз землю до висадки квітів. Малюнок займе всю площу спуску.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, КП "Харківзеленбуд" виділив 7 мільйонів гривень на купівлю декоративної конструкції "Квітник" з ілюмінацієюЗгідно з документами "Прозорро", у вартість входитиме транспортування, розвантаження і монтаж об'єкта, а також огородження території навколо нього. Декоративна конструкція "Квітник" являє собою металевий каркас з окремих елементів, на яких будуть закріплені керовані світлодіодні стрічки або окремі пікселі. Загальна вага "клумби" не повинна перевищувати 1,6 тонни, а світлові елементи передаватимуть 16 мільйонів кольорів. Довжина світлодіодної стрічки складе 310 метрів. Використовувати "Квітник" планують не менше трьох років.

Нагадаємо, у Харкові з'явився новий тренд - у дворах Київського району почали проєктувати кам'яні сади - рокарії.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися