У ЗМІ розповіли, скільки книг зібрали в Харківській області для лікарняних бібліотек (фото, відео)

Пацієнти восьми лікарень області зможуть читати поки знаходяться на лікуванні

У Харківській області в рамках проєкту "Лікарняні бібліотеки" передали три тисячі книг восьми медичним установам. Про це повідомляє Суспільне.

Проєкт "Лікарняні бібліотеки" заснувала Наталія Яковлєва. Рік тому вона потрапила в обласний онкологічний центр з раком молочної залози.

"Що ввечері робити? Пішли лікарі, пішли відвідувачі, залишилися тільки пацієнти. І кожен залишається зі своїми тугою і болем. Нехай він краще вирине з цього через читання, ніж постійно обертатися в цьому", - відзначає Наталя.

Вона тепер разом з волонтерами розвозить книги по лікарнях області. Протягом двох місяців її команда зібрала бібліотек восьми лікарням Харківщини, а це понад три тисячі книг. Третина з них нові, куплені в видавництвах, інші вже були у вжитку.

Штамп на кожній книзі попереджає - вони не для продажу. Літературу відбирають і сортують. Книги почали звозити в лікарні з червня.

Також волонтери привозять санітайзери та маски, які закуповують на грантові гроші. 400 книг поставили в Мерефу, зараз волонтери готуються до відправлення ще понад 800 книг. Їх отримають дві районні лікарні в Дергачах і Змієві.


Як повідомляли "Коментарі. Харків" раніше 15 липня Харківська державна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка (вул. Короленка, 8) відновила обслуговування відвідувачів за літнім графіком.

Читайте также