У Харкові в одному з вишів будуть вибирати ректора

Кандидатів пропонують на засіданнях вчених рад факультетів, зборах співробітників і студентів

У Харківській державній зооветеринарній академії пройде конкурс на посаду ректора навчального закладу, який оголосило Міносвіти України. Про це йдеться на сайті вишу.

Досі йде прийняття документів від претендентів. Чинний ректор Дмитро Барановський вже підписав указ про призначення складу організаційного комітету з проведення виборів. У його склад включені 13 осіб, є декани факультетів та студенти 3 курсу.

Виборча комісія по проведенню виборів складається з дев'яти осіб - головного бухгалтера, директора бібліотеки, завідувача відділу довишівської підготовки, доцента кафедри менеджменту, завідувача канцелярії, директора студмістечка і студентів 4 і 2 курсів.

Кандидатури на посаду висувають на засіданнях вчених рад факультетів і збори співробітників і студентів.

У Міністерстві освіти та науки додають, що подавати заяви на участь у виборах ректора можна до 30 вересня 2020 року. У конкурсі можуть брати участь громадяни України, які вільно володіють українською мовою, мають вчене звання або науковий ступінь і стаж роботи на посадах науково-педагогічних працівників не менше десяти років.

Зараз на посаду ректора Харківської державної зооветеринарної академії найбільше претендує Микола Кущ. Декларацію як кандидата на цю посаду він оприлюднив на сайті Національного агентства по запобіганню корупції. Кущ є в зооветакадемії завідувачем кафедри анатомії та гістології ім. Цимбала, він - доктор ветеринарних наук, доцент.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, колишній голова Апеляційного суду Харкова Ігор Бровченко збирається зайняти пост директора юридичного департаменту Харківської міськради.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися