У Національному юридичному університеті обрали нового ректора (фото)

Попередній ректор пробув на своїй посаді 33 роки

У Харкові ректором Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого обрали проректора з наукової роботи Анатолія Гетьмана. Про це повідомляє пресслужба університету.

Вибори проводили на трьох ділянках - у Харкові, Києві та Полтаві 26 листопада. Всього в голосуванні брало участь 774 з 832 виборців. Один бюлетень визнали недійсним. У протоколі результатів виборів відзначено, що скарги від кандидатів не надходили.

Анатолій Гетьман набрав 686 голосів (82,45%), Володимир Богуцький - 23 (2,76%), Євген Попович - 22 (2,64%), Валерій Величко - 21 (2,52%), Василь Россихин - 10 (1,2%). Ще 11 виборців не підтримали жодного кандидата (1,32%).


Додамо, що з липня 1987 року і до останнього часу університетом керував Василь Тацій.

Довідка "Коментарів": Анатолій Павлович Гетьман (рід. 1958 смт Зідьки, Зміївський район, Харківська область) - професор, доктор юридичних наук, проректор з наукової роботи Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого. Академік Національної академії правових наук України (2004). Заслужений діяч науки та техніки України (2003) і лауреат Держпремії України в галузі науки та техніки (2012).

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, ректора одного з вищих навчальних закладів Харкова викрили у хабарі. Правоохоронці встановили, що керівники університету, використовуючи своє службове становище, вимагали від приватного підприємця 300 тисяч грн за укладення договору оренди приміщень, що знаходяться на балансі вишу.

Читайте также