У Харківській області у нових райрад можуть початися проблеми з медициною і культурою

РДА може не вистачити грошей на утримання лікарень і соціально-культурних об'єктів

У Харківській області без постійних доходів новим районам нема за що буде містити лікарні та об'єкти соцкультпобуту. Таку заяву зробив голова облради Сергій Чернов, пише пресслужба ХОДА.

Згідно з чинним законодавством нові райради отримають доходи тільки від роботи комунальних підприємств.

Для прикладу Чернов описав ситуацію в Кегичівському районі.

"Один район - одна громада. Він за фактом, якщо приймуть цей законопроєкт (4100) в такому вигляді, отримає прибутку десь 500 тисяч гривень на рік. А тільки на зміст і роботу районної ради необхідно близько двох мільйонів гривень. А мова йде про роботу лікарень, архівів, установ соціального захисту, збереження пам'яток архітектури, роботи спортивних комплексів, які ще не передані в громади ", - зазначив Сергій Чернов.

На думку Чернова, до бюджетів нових районів повинні надходити постійні податки "хоча б на перехідний період, на один бюджетний рік".

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, У трьох районах Харківської області та Первомайському спостерігаються проблеми з дефіцитом в бюджеті. Це пояснюється законодавчою неврегульованістю питання щодо наповнення дохідної частини районних бюджетів у зв'язку з позбавленням їх податкових надходжень.

Читайте также