Уряд України вводить локдаун: чого очікувати харків'янам

Жителів Харкова очікують суттєві обмеження в рамках 16-денного локдауна

Уряд України має намір ввести 16-денний локдаун оскільки в країні збільшується кількість тих, що заразилися коронавірусною інфекцією і медична система не витримує навантаження, що на неї звалилося. Про це повідомляє МОЗ України.
Введений локдаун передбачає ряд наступних обмежень:
Буде заборонено відвідування навчальних закладів, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних установ;
Будуть закриті кафе, бари, ресторани. Вся продукція повинна готуватися на винос або адресну доставку;
Будуть закриті кінотеатри та інші культурні заклади;
Будуть закриті торгово-розважальні центри, розважальні клуби і бари, крім продуктових магазинів, і аптек в торгових центрах;
Будуть закриті салони краси, фітнес-зали, басейни, продовольчі та непродовольчі ринки.
Буде заборонено працювати ринкам і різдвяним ярмаркам;
Буде заборонено проводити будь-які масові заходи.
Супермаркети, аптеки, банки, поштові відділення та готелі будуть працювати в тому ж режимі. Салони краси та перукарні також зможуть продовжити роботу, але лише за попереднім записом без очікування в черзі.
Також під час зимового локдауна буде заборонено торгівлю будь-якими товарами, крім продуктів харчування, ліків, засобів гігієни та зв'язку, кормів для тварин, преси, ветеринарних препаратів, насіння рослин і засобів захисту рослин. Продаж товарів інших груп буде можлива тільки з адресної доставки.
Як повідомляло видання "Харків.Коментарі", майже 20 тисяч осіб подали заяви на допомогу під час локдауна. Чиновники звернулися до підприємців з проханням подавати заяви в електронній формі.

Читайте также