Локдаун в Харкові: як працюватиме міський транспорт

На цей раз обмеження транспорту будуть не настільки суворими, як навесні 2020 року

З 8 січня харків'яни, як і всі українці, більше двох тижнів будуть жити за правилами жорсткого карантину. Правда, він буде менш суворим, ніж в березні-травні 2020 року, коли громадський транспорт працював тільки для окремих категорій населення, а метро взагалі закрили.

Під час нинішніх "карантинних зимових канікул" уряд пішов іншим шляхом. Згідно з рішенням Кабміну, транспорт в Україні з 8 по 24 січня зупиняти не будуть: всі міські, міжміські та міжобласні перевезення будь-яким видом транспорту здійснюватимуться в звичайному режимі. Однак в автобусах, трамваях, тролейбусах, електричках дозволено перевозити пасажирів не більше, ніж сидячих місць в салоні.

У той же час це обмеження не стосується роботи метро. Але обов'язково всі пасажири метро, а також маршрутних таксі, автобусів, тролейбусів повинні бути в захисній масці. Щоб уникнути можливих конфліктів між пасажирами і водіями в Харкові міська влада вирішила видавати безкоштовні маски в громадському транспорті. На їх придбання, як повідомив секретар міськради Ігор Терехов, місто виділило гроші.

Під час січневого локдауна не відміняється і курсування поїздів як далекого прямування, так і приміських. Про це повідомили в АТ "Укрзалізниця". У компанії закликали пасажирів дотримуватися маскового режиму і користуватися антисептиком, а також пообіцяли забезпечити всі протиепідемічні заходи безпеки під час подорожей.

Як повідомляло видання "Харків.Коментарі", майже 20 тисяч осіб подали заяви на допомогу під час локдауна.

Читайте также