З’явилися нові подробиці щодо будівництва метро в Харкові

Зараз на Одеській зносять будинки, які заважають будівництву метро

У Харкові зносять будівлі та будинки на Одеській, які заважають будівництву метро. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у перс-службі міської ради Харкова. 

Всього планується знести близько 90 об’єктів нерухомості. Серед них  приватні і багатоквартирні будинки, крамниці та АЗС. Більшість об’єктів місто вже викупило. Проте, ще триває кілька судів між мерією та власниками нерухомості, які незгодні з сумою грошей за яку місто пропонує викупити майно.

Будівлі зносять на ділянці від перехрестя Державінської з проспектом Гагаріна. Там планується побудувати сім виходів зі станції метро в бік Одеської. Крім того, виконуються роботи з демонтажу комунікацій і газопроводу низького тиску. Їх проводять в денний час.

Поки готується майданчик для початку робіт з будівництва метро в бік Одеської, проходить конкурс на генерального підрядника будівництва підземки.

Крім того, міський голова оприлюднив у соцмережах фото будівництва сполучної гілки до депо від станції метро "Перемога". 

Нагадаємо, інвестиційний проект будівництва харківської підземки включає в себе будівництво двох станцій метро: "Державінська" таі "Одеська", будівництво Олексіївського депо і закупівлю нових вагонів. Проєкт реалізується за рахунок кредитних коштів ЄБРР (160 мільйонів євро) та ЄІБ (160 мільйонів євро).

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що не всі харків'яни виїхали з будинків, розташованих в зоні будівництва нових станцій метро. Позови до суду через те, що місто викуповує їх об'єкти нерухомості, до суду подали 25 харків'ян. Власники житла не згодні з викупною вартістю об'єктів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися