Парк Горького може привести Харків до банкрутства - ХАЦ (ВІДЕО)

В антикорупційному центрі зібрали докази того, що міська влада і парк не зацікавлені в погашенні кредиту

Харків все ще не виплатив кредит, який взяли у 2011 році на будівництво парку Горького. Про це повідомив економіст Харківського антикорупційного центру Євген Лісічкін в розслідуванні DW News.


Відзначається, що в кредит взяли 12,5 мільйона та еквівалент 7,5 мільйона євро за тодішнім курсом. Під заставу віддали стратегічні об'єкти Харкова: майно метрополітену, зоопарк, кіноконцертний зал "Україна", кілька дитячих садків, будівля мерії та місцевого Бюро технічної інвентаризації. Кредит повинні були повернути ще у 2015 році.

"Велику частину від того, що повинні виплатити, ще не виплатили, а це 272 мільйони гривень в загальному, якщо конвертувати. А виплатили тільки 241 мільйона гривень. Фактично гасяться тільки відсотки кредиту, а сам кредит залишається непогашеним ", - розповів Євген Лісічкін.

За словами активістів з ХАЦ, вони нібито зібрали докази, які свідчать про те, що міська влада і парк не зацікавлені в погашенні кредиту. При цьому сума виплат з 2011 року зросла майже в три рази зі зрослого євро.

"Можна було вже давно забути про цей кредит і віддати його у 2015 році, як обіцяв міський голова. Він обіцяв, що парк самостійно віддасть кредит за гроші, які заробить "- зазначив економіст.

Також він додав, що парк якщо і приносить іноді дохід, то він мінімальний, а іноді навіть приносить збитки. І це при тому, що з бюджету міста щороку виділяють кошти для фінансової підтримки парку.

Нагадаємо, реконструкція Молодіжного парку обійшлася Харкову в 5,5 мільйона доларів.


Читайте также