Виявляти китайський коронавірус тепер зможуть і в Харкові

Діагностичні системи привели до Харківської обласної інфекційної лікарні

Виявляти китайський коронавірус (COVID-2019) тепер зможуть і в Харкові. Необхідні тест-системи вже є в обласній  інфекційній лікарні. Про це повідомляє прес-служба Харківської обласної державної адміністрації, передають "Коментарі. Харків".

За інформацією директора КНП "Харківська обласна клінічна інфекційна лікарня" Павла Нартова, діагностичні системи для визначення коронавірусу розраховані на 100 досліджень. 

Медичний заклад повністю готовий до прийому пацієнтів з підозрою на коронавірус. Загалом лікарня розрахована на 200 ліжок та має спеціальне відділення для хворих з особливо небезпечними інфекціями. Воно розраховане на 20 пацієнтів та має 16 боксів. У закладі є всі необхідні ліки та засоби індивідуального захисту для персоналу, зокрема захисні респіратори.

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" писали, що на протиепідемічні заходи в Харківській області виділили 600 тисяч гривень та провели навчання співробітників тих установ, які можуть відвідати люди з небезпечними симптомами.

Також "Коментарі. Харків" повідомляли, що харківські лікарі готуються до зустрічі з китайським коронавірусом і протистоять грипу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися