У Харкові 8 березня жінки вийдуть на "Марш солідарності" заради боротьби проти Covid-19

Організатори сподіваються таким чином привернути увагу до важливої ролі жінок під час коронавірусної пандемії

8 березня у Харкові відбудеться "Марш солідарності жінок 2021", відповідний анонс події був розміщений у Facebook.

"Марш Жіночої Солідарності - найвидиміша подія на підтримку жінок у Харкові. 8 березня жінки виходять на вулиці нашого міста, аби надихнути, підтримати та заохотити одна одну до боротьби за свої права", - йдеться у повідомленні.

Це марш стане вже шостим в Харкові та буде присвячений усім жінкам, які докладають сил у боротьбі з епідемією.

"Жінка опинилася на передовій епідемії. Саме тому ми виходимо на підтримку цих жінок. Долучайтеся і ви!", - закликають організатори заходу.

На їхню думку, щодо жінок існує багато стереотипів та упереджень, через це на початку пандемії вони були першими, кого звільняли, на них покладався обов'язок по догляду за дітьми, хворими та літніми родичами. У сфері охорони здоров'я 82% - це жінки. Під час пандемії у цій сфері продовжують працювати багато жінок віком більше 60 років, тих, які перебувають у групі ризику.

"Така статистика свідчить про те, що жінки, які працюють в сфері охорони здоров'я, перебувають у більшому ризику зараження Covid-19", - повідомляють в анонсі заходу.

Організатором акції виступить ГО Жіноча асоціація "Сфера", хода рухатиметься по Сумській вулиці до майдану Конституції.

Окрему увагу організатори приділили політичній символіці - вони вважають її недоречною на заході, також у повідомленні йдеться про обов'язкову соціальну дистанцію та використанні масок.

Подібні марші пройдуть і в інших містах України, зокрема, у Львові це буде "Феміністичний марш", у Краматорську - "Хода проти домашнього насилля", у Києві та Полтаві - "Марш жінок". А от у Івано-Франківську "Марш жінок" був скасований через карантинні обмеження.

Нагадаємо, в суботу у Харкові люди зібралися на мітинг на підтримку Сергію Стерненка. "Коментарі" повідомляли, що протестувальники вийшли з плакатами до обласного управління поліції.

Читайте также