У міськраді розповіли, що буде з метро та скільки триватимуть канікули під час карантину у Харкові

Незважаючи на рішення регіональної комісії, в.о. мера Харкова дозволив учням закінчити навчальний тиждень в п'ятницю та піти на канікули

Секретар харківської міськради пообіцяв, що Харківське метро закривати не будуть, оскільки це життєво-важливий орган міста. За його словами, попереднє закриття метрополітену було хибним рішенням. Про це він розповів в інтерв'ю харківським ЗМІ.

"Обмеження метро, яке було зроблено свого часу, я вважаю, воно було зроблене неправильно, одразу хочу сказати, другого такого робити не можна. У будь-якому мегаполісі світу метрополітен закривається останнім, а ні в якому разі не першим", - заявив в.о.мера Харкова.

Ігор Терехов стверджує, що влада буде спостерігати за динамікою поширення коронавірусу в області з урахуванням вже наявних карантинних обмежень.

"Це дуже серйозне питання, я знаю, що сьогодні на органах місцевого самоврядування лежить величезна відповідальність. Я готовий брати на себе таку відповідальність. Але я дивитимусь, як буде розвиватися динаміка захворюваності та які обмежувальні заходи слід застосовувати", - наголосив секретар міськради.

Також він прокоментував рішення ХОДА щодо переведення шкіл на дистанційне навчання. Він зазначив, що діти мають довчитися до кінця тижня, а з понеділка піти на канікули.

"Діти навчаються в стандартному режимі, з наступного тижня вони йдуть на канікули, а там будемо дивитися. Я вважаю, що це правильно, тому що не можна просто взяти, ввечері провести засідання комісії, а зранку сказати, що діти не йдуть до школи. А що робити батькам, а що робити дітям? Як переходити на це дистанційне навчання? Має пройти час, не можна спонтанно так робити", - пояснив Терехов.

За його словами, тривалість канікул залежатиме від епідеміологічної ситуації.

Нагадаємо, раніше регіональна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про переведення харківських середніх та вищих навчальних закладів на дистанційне навчання. "Коментарі" повідомляли, що учням молодших класів дозволили продовжити навчання.

Читайте также