Депутат Харківщини закликав Тимчук ввести жорсткий карантин: В області обманюють громадян

У Харківській області приховують справжні показники госпіталізацій

Депутат Харківської обласної ради Володимир Скорогобач відправив лист до голови Харківської ОДА Айні Тимчук, в якому вимагає ввести жорсткий карантин. Відповідний пост він опублікував на своїй сторінці в Facebook.

Чиновник зазначив, що в Харківській області складається критична ситуація із заповненістю лікарень, кисневих точок немає, а пацієнтів вже навіть не везуть до лікарень за межі міста.

"Мені незрозуміло, звідки бере інформацію Харківська облдержадміністрація, доповідаючи ситуацію з госпіталізацією по регіону. З яких джерел ця інформація формується і що відправляють в МОЗ? Госпіталізації ж залишаються інформаційної чорною дірою для всіх, адже ті відсотки, які дають в облздраві, не відповідають дійсності. І які насправді показники смертності в регіоні? Адже є випадки, коли померлих від коронавірусу записують, як нековідних. Я розумію, що для багатьох, особливо підприємців, жорсткі карантинні обмеження – це втрати в бізнесі. Але як ще врятувати життя людей, якщо більшість із нас не дотримується карантинних обмежень? ", - написав Скорогобач.


Нагадаємо, на сьогодні в Харківській області майже 1000 нових випадків COVID-19. В області COVID-19 діагностували вже у 97 986 осіб. За добу коронавірус забрав 19 життів, тепер за весь період пандемії в області загинуло 1865 хворих, одужали - 82767, а хворіють - 13354. В самому Харкові COVID-19 за добу виявили у 609 осіб, всього в місті 66 621 зафіксований випадок.


Читайте также