Харків в антилідерах, а Терехов вводить квазікарантин, - волонтери про ситуацію з коронавірусом

Харківська влада не підготувалася до нової хвилі COVID-19

У Харкові волонтери вважають, що останні два тижні ситуація з коронавірусом в області та місті катастрофічна. Про це в ефірі програми "Право на владу" заявила харківський волонтер Наталя Попова, передає RegioNews.

Наталія Попова навела дані, отримані з Центру екстреної медичної допомоги за кількістю ліжок з доступом до кисню. Виходячи з даних на вчорашній вечір точок доступу до потокового кисню в Харкові нуль, а концентратори можна знайти тільки у волонтерів. За її словами, зараз в Харкові людей можуть госпіталізувати тільки якщо їм дуже "пощастило", або якщо у них є зв'язки серед медиків.

Харківський волонтер також задається питанням, чому харківська влада не підготувалася до нової хвилі в період попереднього локдауну, коли на це був час.

"Виходячи з того, що я чула на одному з останніх брифінгів нашого профільного заступника губернатора, кисневі бочки в Харків не приїхали, тому що в Суецькому каналі танкер застряг. І вважається, що наші бочки йшли за цим танкером і до Харкова не доїхали. Це не безглуздий жарт, це реально людина на брифінгу сказав", – сказала Наталія Попова.

На її думку, відповідальність за це має нести керівництво Харкова.

"Або з менеджментом в регіоні якісь незрозумілі речі відбуваються, або люди відірвалися від реальності, тому що у нас введено квазікарантин, який з карантином нічого спільного не має. У нас забиті лікарні", – зазначила волонтер.

Крім того, за словами Попової, в Харкові стоїть одна невідкрита лікарня, де є 100 кисневих концентраторів, проте її "з якоїсь причини не запускають".

"Ситуація катастрофічна. Як ще врятувати крім харків'ян, як дивом і самовідданою працею медиків, я не знаю", - додає вона.



Водночас на думку голови Комітету ВРУ з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайла Радуцького, те що відбувається зараз в Харкові є повною зневагою до того, що відбувається в країні.

Нагадаємо в Харківській області на 9 квітня, коронавірус виявили ще у 1188 осіб. В області COVID-19 діагностували вже у 114 441 особи. За добу коронавірус забрав 21 життя, тепер за весь період пандемії в області загинув 2051 хворий





Читайте также