У харківських заправок зафіксували майже 1,5 тисячі порушень

У Харківській області керівників АЗС, АГЗП притягнули до адміністративної відповідальності

У Харківській області перевірили понад 70 автозаправних комплексів. Про це повідомили в Головному управлінні Держпраці в Харківській області.

Відзначається, що всього інспектори виявили близько 1400 порушень. На порушників склали акти та виписали обов'язкові для усунення порушень приписи. Керівників АЗС, АГЗП притягнули до адміністративної відповідальності. У Держпраці відзначили, що основними з них виявилися:

• відсутність дозволу на експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки - резервуарів, паливно-роздавальних колонок;

• не проведена ідентифікація  об’єктів  підвищеної небезпеки 

• не були надані посвідчення операторів АЗС, що залучаються для проведення робіт на висоті, про проходження спеціального навчання та перевірки знань відповідних нормативно-правових актів;

• не були надані паспорти про технічний стан устаткування підвищеної небезпеки (резервуарів) з установкою терміну служби.

Нагадаємо, в Харківській області в кінці лютого екологічна інспекція перевірила Державне підприємство "Жовтневе лісове господарство" на дотримання законодавства. Відзначається, що перевірка встановила ряд порушень. Зокрема підприємство незаконно рубило дерева без отримання підприємством спеціального дозволу на використання лісових ресурсів.


Читайте также