Сиса втратив роботу, холодна вода подорожчала, під ХОДА палили фаєри. Головні події тижня 20-26 січня в Харкові

Портал "Коментарі. Харків" підбиває підсумки минулого тижня

Минулого тижня, 20 - 26 січня, у Харкові встановили нові тарифи на водопостачання та водовідведення, скандального директора лісгоспу Сису звільнили з роботи, а під ХОДА проходив мітинг, під час якого активісти палили фаєри. Портал "Коментарі. Харків" розповідає про головні події останніх семи днів.

Холодна вода подорожчає

picture

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у галузях енергетики та комунальних послуг, розглянула пропозицію КП "Харківводоканал" щодо зміни тарифів на водопостачання і водовідведення.

Так, новий тариф на водопостачання встановлений на рівні 12,69 грн. Згідно тарифу, який діяв до цього, харків'яни платили 10,21 грн за кубометр води. За водовідведення - підвищення ціни має бути ще більше: з 5,22 до 7,68 грн.

Сиса втратив роботу

picture

24 січня звільнили відомого харківського лісника Віктора Сису, який є фігурантом у кількох кримінальних виробництвах, зокрема щодо службової халатності і хабаря детективу НАБУ. Про це повідомив голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький.

А до цього Московський районний суд Харкова усував Сису  посади. Ліснику повідомили про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України). У прокуратурі кажуть, що він не забезпечив належне зберігання майна лісгоспу і в одному з лісництв держпідприємства вирубали і вивезли понад 200 дубів на 4,2 мільйона гривень.

Крім того, Віктор Сиса фігурує ще в одному кримінальному провадженні - за фактом надання неправомірної вигоди (ч.3 ст.369 КК України). Лісника викрили при спробі дати хабар в 100 тисяч доларів детективу НАБУ за закриття кримінального провадження щодо подій у лісгоспі, яким керував Сиса.

Під ХОДА палили фаєри

picture

Фото: kh.depo.ua

Мітинг під будівлею ХОДА відбувся ввечері 23 січня. Глава ГО "Антикорупційний блок учасників АТО" Антон Сосницький заліз на капот машини, а інші активісти палили фаєри. Таким чином вони хотіли привернути увагу глави ХОДА Олексія Кучера та інших представників керівництва області на необхідність встановити безпеку на дорогах регіону.

Після цього поліція завела справу через таку акції протесту - за фактом можливого хуліганства. А губернатор області Олексій Кучер виступив з різкою критикою Сосницького та інших активістів, звинувативши їх в провокації. У відповідь глава ГО "Антикорупційний блок учасників АТО" заявив, що активісти хотіли б поставити главі ХОДА ряд незручних питань - про незадекларовані доходи і порушення при фінансуванні виборчої кампанії.

У харківських корпусах для БТР знайшли дефекти

picture

Скандал навколо харківських БТР розгорівся в четвер, 23 січня, після того, як в інтернеті поширилася інформація, що харківське КБ отримало браковані корпусу для виготовлення БТР-4 нової партії.

В Міністерстві оборони України підтвердили, що корпуса для БТРів, виготовлених на Харківщині, дійсно мають дефекти. Зокрема, фахівці військового представництва Міноборони виявили на корпусах бронетранспортерів БТР-4Е, які справили на Лозівському ковальсько-механічному заводі, пошкодження так званої упрочняющей наплавлення на зварних з'єднаннях бортів корпусів.

Тепер члени робочої групи з представниками підприємств, які мають відношення до виготовлення БТРів, намагаються з'ясувати обставини і причини виникнення цих дефектів і вирішують, що робити далі, щоб не було браку в подальшому виробництві.

У Міністерстві оборони тимчасово призупинили постачання бронетранспортерів БТР-4Е для Збройних сил України.

ЦВК створила окружком для проміжних виборів в окрузі №179

picture

На засіданні в п'ятницю, 24 січня, Центральна виборча комісія створила окружну виборчу комісію одномандатного виборчого округу №179 у Харківській області. До неї увійшло 12 осіб. Самі проміжні вибори депутата в окрузі №179 під Харковом відбудуться 15 березня 2020 року, кандидати зможуть висувати свої кандидатури з 16 січня по 13 лютого.

Відзначимо, проміжні вибори в Харківській області призначили, оскільки Олексій Кучер, який прийшов в Раду по цьому округу, достроково припинив повноваження народного депутата України. Відповідну заяву він написав в зв'язку з призначенням на посаду губернатора Харківщини.

Приєднуйтесь до нас у Telegram - Пульс Харкова - та будьте в курсі найцікавіших і важливих новин міста та Харківської області.



Джерело: https://kharkov.comments.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися