На 179-му виборчому окрузі в Харківській області комісії не можуть отримати печатки

В Харківській області дільничні виборчі комісії не можуть отримати печатки та попередні списки виборців

Сьогодні, 2 березня, Лозівський міський голова Сергій Зеленський зустрівся з головою окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу № 179 Олександром Чорним. Обговорювали законність прийдешніх виборів. Про це повідомляє офіційний портал Лозівської міської об’єднаної територіальної громади, передають "Коментарі. Харків".

Як з’ясувалося, через не набуття повноважень дільничні виборчі комісії не можуть отримати печатки та попередні списки виборців з Відділу ведення Державного реєстру виборців. 

Міський голова виразив стурбованість з цього приводу. Він повідомив, що це питання знаходиться поза межами компетенції органів місцевого самоврядування та звернувся до голови окружної виборчої комісії з проханням терміново вирішити ситуацію та не допустити порушення чинного законодавства. 

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" писали, що на 179 виборчому окрузі в Харківській області в одного з кандидатів виявили "фейкових" членів комісій. Всі вони зникли та не відповідають на телефонні дзвінки. Заступник голови ОВК  Олександр Коновал повідомив, що це створює проблеми в проведенні першого засідання дільничних виборчих комісій. Більш того, якщо ця ситуація затягнеться, то може статися, що в день виборів комісії будуть неправомочні приймати будь-які рішення.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися