Як вкрасти нафту в Харківській області: Історія бізнесменів (ФОТО)

Злодюжок могли "кришувати" чиновники

У Богодухівському районі Харківської області СБУ та фахівці ВАТ "Укргазвидобування" спіймали зловмисників, які незаконно крали сировину. Про це повідомив керівник пресслужби СБУ Владислав Абдула.

Відзначається, що зловмисники врізалися в магістральний нафтопровід та збиралися зливати сировину. Однак скористатися "зливом" злодюжки не встигли - силовики зловили їх на самому початковому етапі.

За підрахунками експертів, зловмисники могли розкрадати 150-200 кубометрів нафтопродуктів щомісяця, завдаючи державі збитків на більш ніж 2 мільйони гривень. Більш того діяльність горе-бізнесменів могла завдати шкоди екології області.

Наразі за матеріалами Управління СБУ в Харківській області розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 292 (пошкодження об’єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів та нафтопродуктопроводів) Кримінального кодексу України. Зараз правоохоронці шукають усіх зловмисників, а також чиновників, які могли "дахувати" незаконний бізнес.

Викриття і документування протиправної діяльності здійснювалося спільно з Національною поліцією України під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Раніше "Коментарі" розповіли про водія, який вкрав собі цілу будівлю комунального підприємства. У 2019 водій харківського комунального підприємства підробив документи на будівлю, яким володіє КП і забрав його собі.

Чоловік достовірно вивчив всю власність комунального підприємства і зробив підроблені документи. Так після незаконної державної реєстрації він отримав право власності на нежитлові приміщення цокольного поверху. Його дії завдали Харкову понад 630 000 гривень збитку.


Читайте также