В інтернаті у Харківській області хворих людей тримали, як собак в закритому вольєрі

У Панютинському інтернаті не поліпшують умови проживання

У Панютинському психоневрологічному інтернаті до людей ставляться, як до тварин та не надають нормальних умов для проживання. Подробиці розповіли на сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Відзначається, що під час перевірки інспектори побачили 20 мешканців інтернату, які перебували у дворі, огородженому ґратами та закритому на замок. Одні люди лежали на лавках, а деяким не вистачало місця, і вони просто гуляли по двору. Більш того ходити в туалет їм доводилося в відро на очах у всіх.

Також інспектори додали, що в інтернаті порушували умови проживання та харчування підопічних. Тепер до відповідних органів державної влади направлять звіт візиту і рекомендації щодо усунення всіх виявлених проблем.

Варто зазначити, що така ситуація в інтернаті вже не перший рік. Так у 2018 році, за словами підопічних установи, їх на 2-3 місяці поміщали в кімнату реабілітації з металевими дверима, без доступу до води, без меблів і нормального туалету за непослух. Крім цього людей там часто душили або били.

При цьому в різних установах кажуть, що головна проблема інтернату - відсутність педагогів, психологів, соціальних працівників та інших людей, які могли б забезпечити захист людей з інвалідністю.

Нагадаємо, психоневрологічний інтернат - соціально-медична установа, в якому постійно або тимчасово живуть літні люди та інваліди віком від 18 років. Найчастіше люди з різними хронічними та психічними захворюваннями. Установа повинна забезпечувати догляд за людьми, різні фізичні навантаження, відпочинок і дозвілля.


Читайте также