Як і коли отримати "Картку харків'янина" та які вона надасть привілеї

Вже розроблено шість типів карток, залежно від соціального статусу мешканця міста

У Харкові підходить до завершення розробка проєкту пільгових карток для місцевих мешканців міста. Про те, які наробки вже зроблені, які пільги дасть картка, як та кому її можна буде отримати, розповіли на офіційних сторінках проєкту у соцмережах.

До 25 червня триває прийняття ініціатив від громадян з оформлення карток та варіантів їх функціоналу. Кожен охочий може надіслати свої дизайнерські проєкти та пропозиції.

Втім, вже достеменно відомо, що кожна картка буде іменною і матиме певний функціонал, залежно від свого виду. Наразі затверджено 6 типів карток:

учнівська (тут буде три різних види: для молодших класів, для середніх та старшокласників);
студентська;
для комунальних підприємств;
пенсійна;
пільгова;
стандартна.

Організатори проєкту обіцяють, що незалежно від типу картки, її власник матиме доступ до дисконтів, як нададуть заклади та підприємства комунальної форми власності, а також у сфері торгівлі, послуг, у різних культурних закладах та під час оплати проїзду у міському транспорті.

Для школярів молодших та середніх класів, окрім загальних пільг будуть надані знижки на відвідування дитячих розважальних центрів та квест-кімнат. Для старшокласників - знижки в кафе. Студенти вже отримають пільги на ціни на АЗС та знижки на комунальні послуги.

Пільгові картки матимуть перелік пільг, які закріплені законодавчо за конкретним громадянином.

До 30 червня харків'яни можуть скористатися "Порталом харків'янина" та проголосувати за пакети соціальних послуг, які б вони хотіли бачити включеними до "Картки".

Трьом учнівським карткам та студентським планують надалі надати статуси учнівського та студентського квитків, і таким чином підвищити рівень безпеки у навчальних закладах.

Отримати картку зможе кожен зареєстрований мешканець міста. Для цього буде необхідно заповнити анкету в електронному або паперовому вигляді. Для цього будуть створені спеціальні пункти.

У інформації щодо проєкту також уточнюється, що мешканцями Харкову визнаються жителі, що постійно проживають та зареєстровані на території міста. Те саме стосується і студентів - недостатньо просто навчатися у Харківському виші, необхідно мати реєстрацію у Харкові.

Наразі організатори проводять конференції та круглі столи із залученням студентства, ЗМІ, представників бізнесу та активістів, аби детальніше проробити усі необхідні питання і задовольнити потреби якомога більшої кількості мешканців міста.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що появу "Картки харків'янина" планують приурочити до святкування Дня міста у серпні.

Читайте также