Під Харковом люди чистили Уди: знову прибрали десятки тонн сміття (ФОТО)

У Харківській області активісти майже закінчили очищення річки Уди

В смт Бабаї 24 липня люди знову (вже вдесяте) зібралися, щоб очистити річку Уди від сміття. Про це розповів активіст Артем Приходько на своїй сторінці в Instagram.

За словами Артема, люди вже розчистили третій сміттєвий "острів" довжиною 170 метрів, а загальна маса сміття склала 45 тонн. За всі суботники люди прибрали 300 метрів річки і виловили з водойми 65 тонн сміття (70% від загального обсягу).

Наступний суботник запланували на 31 липня. До акції "Чисті Уди" може приєднатися будь-хто.

"Починаємо боротьбу з останнім сміттєвим "островом" вже біля Жихор, розмір якого становить всього 50 метрів. Ми переможемо сміття і зробимо чистою річку Уди", - розповів Артем Приходько.


Контекст:

Харківські активісти вже кілька тижнів поспіль збираються і очищають річку Уди від сміття. При цьому в смітті люди знайшли трупи собак у намордниках в мішках. Більш того, активісти постійно виловлюють закладки з наркотичними речовинами і шприци.

Харківська область за рівнем забруднення знаходиться на першому місці серед областей всієї України. За 2020 рік екоінспекція знайшла в країні 2144 стихійні звалища. З цієї кількості прибрали тільки 60%. Порушникам вимог природоохоронного законодавства виписали штрафів в розмірі 100 млн грн. У Харківській області знайшли 451 смітник.


Читайте также