Харків'янам розповіли, в яких водоймах не рекомендують купатися

До переліку потрапила ще одна водойма

У водах Основ'янського озера виявили небезпечні бактерії, в зв'язку з чим фахівці не рекомендують там купатися. Застереженнями поділилися в обласному лабораторному центрі, пише Vgorode.

Повідомляється, що в Харківській області була оновлена карта місць, де варто утриматися від купання.

Так, в лабораторному центрі зазначили, що в Основ'янському озері в Харкові зміст лактозопозитивних кишкових паличок знаходиться на рівні 9500, при тому, що норма на літр - 5000. Через це фахівці не радять купатися в даній водоймі.

В "зоні ризику" через підвищений вміст лактозопозитивних кишкових паличок також залишаються акваторії пляжів Олексіївського лугопарку, гідропарку "Удянського", Журавлівського гідропарку, Безлюдовського і Петренківського водойм, на річці Сіверський Донець в межах пляжу міста Зміїв, на річці Берестовий в місті Красноград і смт Зачепилівка Красноградського району, на ставку пляжу "Комсомольський" поблизу смт Кегичівка.

Нагадаємо, що в смт Бабаї люди знову (вже в десятий раз) зібралися, щоб очистити річку Уди від сміття. Про це розповів активіст Артем Приходько на своїй сторінці в Instagram. За словами Артема, люди вже розчистили третій сміттєвий "острів" довжиною 170 метрів, а загальна маса сміття склала 45 тонн. За суботник люди прибрали 300 метрів річки і виловили з водойми 65 тонн сміття (70% від загального обсягу).

Раніше портал "Коментарі" писав, що в Харківській області погоду на весь тиждень буде визначати антициклон "Dana". Погода буде сонячна, суха, а температура буде поступово підвищуватися. У період з 26 по 30 липня в лісах Харківської області переважатиме надзвичайна (5 клас) пожежна небезпека.

Читайте также