Індекс якості життя: на якому місці в Європі Харків

Експерти оцінювали міста за кількома критеріями

Міжнародний проект Numbeo щорічно складає рейтинг якості життя серед країн і міст. Згідно з даними, Харків посів 48 місце серед міст Європи за індексом якості життя, пише "Перша столиця".

Відзначається, що експерти оцінювали міста за такими критеріями: клімат, рівень забрудненості навколишнього середовища, купівельна спроможність жителів, співвідношення цін на нерухомість і доходи, вартість життя, якість охорони здоров'я, час у дорозі на роботу.

В цілому творці рейтингу відзначають в країні низький індекс купівельної спроможності серед населення і високий індекс забрудненості навколишнього середовища. Серед міст України найбільш висока якість життя в Харкові, потім розташовуються Київ, Одеса і Дніпро.

Раніше портал "Коментарі" писав, що Міністерство розвитку громад і територій України опублікувало моніторинг соціально-економічного розвитку регіонів України. Згідно з відповідним аналізом Харківська область у порівнянні з 2020 впала в рейтингу відразу на 9 пунктів і посіла 17 місце. Всі регіони оцінювали за кількома показниками. За економічною ефективності Харківська область посіла 9 місце, за інвестиційним розвитком і зовнішньоекономічним співробітництвом - 21, за фінансовою самодостатностю - 11, ефективність ринку праці - 13, з розвитку інфраструктури - 7, з відновлюваної енергетики та енергоефективності - 22.

У матеріалі нашого видання також можна прочитати, що в Харкові цікава ситуація з довірою до правоохоронних органів. Якщо з 2013 по 2017 року жителі досить позитивно ставилися до поліцейських, то в 2018 стався обвал довіри.


Читайте также