У Харкові зупинилися учасники міжнародного мотопробігу (ФОТО)

Учасники Катинського мотопробігу приїжджали до Харкова

У Харкові 5 вересня зробили зупинку учасники XXI Міжнародного Катинського мотопробігу. Про це розповіли у пресслужбі Харківської міськради.

У пробігу беруть участь 45 мотоциклістів, які збираються подолати трасу завдовжки 4 тис. км. У маршрут входять усі місця, пов'язані з катинською трагедією. В Україні байкери відвідують Одесу, Запоріжжя, Львів і Кам'янець-Подільський.

У Харкові мотоциклістів привітав Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Петро Стаханчик. Крім цього, харківські та польські байкери взяли участь у службі божій на Меморіалі жертв тоталітаризму, який відкрили 17 липня 2000 року.

ДОВІДКА. У квітні 1940 року органи НКВС масово страчували поляків біля села Катинь у Смоленській області. При цьому влада СРСР до розпаду заперечувала причетність "червоних" до цього і вішала все на німецьких окупантів. Варто зазначити, що меморіальний комплекс жертвам тоталітаризму у Харкові — це перший катинський цвинтар. Понад 4302 трупів військовополонених поляків перепоховали на цвинтарі у П'ятихатках.

Нагадаємо, в Харкові 6 вересня працівники авіазаводу вийшли на протест з вимогою виплатити борги по зарплатах і звільнити нового керівника Олександра Кривоконя. Начальник управління авіабудування "Укроборонпрому" Геннадій Януль заявив, що приводів звільняти нового керівника авіазаводу немає, оскільки він добре виконує свою роботу.

Читайте также