У Харкові відбудеться ЛГБТ-парад: де перекриють дорогу

Харківський міський транспорт змінить схему руху

У Харкові 12 вересня відбудеться марш "Харків Прайд". З 12:30 до 14:00 в місті перекриють ділянку площі Свободи та частину проспекту Науки. Про це розповіли в Департаменті інфраструктури, передає Диспетчерська служба 1562.

Рух транспортних засобів перекрили на ділянці від вул. Трінклера до пр. Науки і по пр. Науки, на ділянці від площі Свободи до вул. Отакара Яроша.

Міський транспорт курсуватиме таким чином:

трамваї за маршрутом № 12 - не ходять;

тролейбуси за маршрутом №2: РК "просп. Перемоги" - просп. Перемоги – просп. Людвіга Свободи – вул. Ахсарова – вул. Дерев’янка – Білгородське шосе – вул. Академіка Проскури – РК "просп. Жуковського".

тролейбуси за маршрутом №18 будуть ходити по маршруту тролейбусів №12;

автобуси за маршрутом №217: майдан Конституції – вул. Університетська – узвіз Бурсацький – вул. Клочківська – просп. Перемоги – просп. Людвіга Свободи – РК "Лозовенька" (ТЦ "МЕТРО").

автобуси за маршрутом №245: вул. Цілиноградська – вул. Лялі Убийвовк – вул. Клочківська – узвіз Клочківський – просп. Незалежності – розворот на перехресті з вул. Ромена Роллана – просп. Незалежності – узвіз Клочківський і далі за своїм основним маршрутом.

Контекст:

⬤ 12 вересня відбудеться марш "Харків Прайд". Зазначаються, що люди вийдуть з вимогами проводити розслідування на ґрунті ненависті щодо ЛГБТ та інших вразливих груп, дати рівний доступ до державних інституцій незалежно від сексуальної орієнтації й/або гендерної ідентичності та освіти без булінгу. При цьому парад буде проведено з дотриманням усіх карантинних вимог.

⬤ "Марш "Харків Прайд" - це марш за права людини для всіх незалежно від сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності. Цей правозахисний хід створено для свободи, рівності, безпеки. Для нас важливо бути послідовними у своїй діяльності й досягти того, щоб влада реагувала на запит громади Харкова. Тому вимоги "Харків Прайду" залишаються незмінними", - описали захід організатори.

Читайте также