У Харкові проходить ЛГБТ-марш (ФОТО)

Десятки поліцейських охороняють учасників маршу

У Харкові сьогодні, 12 вересня, проходить ЛГБТ-марш "Харків Прайд". Відповідні фотографії та відеоролики очевидці публікують у соцмережах.

Понад 100 осіб зібралося на майданчику біля станції метро "Держпром" на площі Свободи. Люди вийшли з різними плакатами, які закликають бути людяними та толерантними. Дівчата і хлопці одягли райдужні маски, спідниці й тримають у руках прапори ЛГБТ-спільноти. Учасники кричать: "Рівність для усіх — безпека для всіх", "Потрібно вакцинацію від дискримінації", "Українська нація — немає дискримінації".

Територію навколо учасників маршу охороняють десятки поліцейських. Пускають на акцію тільки після перевірки особистих речей. Також поліцейські поставили автобуси на дорозі, щоб відокремити учасників від проїжджої частини. Люди будуть йти по проспекту Науки в бік Олексіївки.

Контекст:

Учасники "Харків Прайд" вийшли з вимогами проводити розслідування на ґрунті ненависті до ЛГБТ та інших вразливих груп, дати рівний доступ до державних інституцій незалежно від сексуальної орієнтації та/або гендерної ідентичності й освіту без булінгу. При цьому парад буде проведено з дотриманням усіх карантинних вимог.

⬤ У Харкові з 12:30 до 14:00 перекриють ділянку площею Свободи й частину проспекту Науки. Рух транспортних засобів перекрили на ділянці від вул. Трінклера до пр. Науки й по пр. Науки на ділянці від площі Свободи до вул. Отакара Яроша.

  У Харкові люди не могли нормально розмістити рекламні матеріали, пов'язані з "Харків Прайд". Представники ЛГБТ постійно стикалися з образами та агресією. Про це розповіла продюсер рекламного агентства Arriba Мерьям Йол на своїй сторінці в Facebook.

Читайте также