У Харкові на ЛГБТ-парад прийшло близько 3 тисяч осіб

У Харкові невідомі намагалися підпалити прапор ЛГБТ, але у них це не вийшло

У Харкові сьогодні, 12 вересня, відбувся ЛГБТ-парад. Всього на захід прийшло близько 3 тисяч осіб. Про це розповіли самі організатори маршу.

На щастя, жодних сутичок чи конфліктів не сталося. Поліціянти убезпечили всіх учасників, та все завершилось мирно. Хлопці й дівчата пройшли від площі Свободи до Ботанічного саду. На місці працювало 800 співробітників поліції, 450 бійців Нацгвардії та 40 одиниць спецтехніки.  

Навколо параду ходив агресивний чоловік і кричав "Смерть ЛГБТ!", але поліціянти його не пустили всередину, тому він обмежився лише криками. Також група молодих людей відібрала в учасників маршу райдужний прапор. Вони намагалися підпалити його, але у них це не вийшло.

Контекст:

 Учасники "Харків Прайд" вийдуть з вимогами проводити розслідування на ґрунті ненависті стосовно ЛГБТ та інших вразливих груп, дати рівний доступ до державних інституцій незалежно від сексуальної орієнтації та/або гендерної ідентичності та освіту без булінгу. При цьому парад буде проведено з дотриманням усіх карантинних вимог.

 У Харкові 12 вересня пройде марш "Харків Прайд". З 12:30 до 14:00 в місті перекриють ділянку площею Свободи й частину проспекту Науки. Рух транспортних засобів перекрили на ділянці від вул. Трінклера до пр. Науки й по пр. Науки на ділянці від площі Свободи до вул. Отакара Яроша.

   У Харкові люди не могли нормально розмістити рекламні матеріали, пов'язані з "Харків Прайд". Представники ЛГБТ постійно стикалися з образами та агресією. Про це розповіла продюсер рекламного агентства Arriba Мерьям Йол на своїй сторінці в Facebook.

Читайте также