На Харківщині почалося полювання на тварин: Жителі обурені (ФОТО)

Жителів Харківщини обурює полювання на тварин

У Харківській області 6 листопада офіційно стартував сезон полювання на парнокопитних тварин та хутрових звірів у мисливських угіддях, який триватиме до 30 січня. Поліціянти регіону нагадали мисливцям усі правила та заборони.

Зазначається, що полювати на парнокопитних поодинці можна в будь-який день, а якщо командою лише у суботу та неділю. На хутрових звірів лише у суботу та неділю. Обмежень на відстріл вовків, лисиць та єнотоподібних собак взагалі не існує, а от зайця один мисливець може здобути собі лише одного.

Щоб вийти на полювання, потрібно мати при собі державне посвідчення мисливця, щорічну контрольну картку обліку видобутої дичини та порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита, дозвіл на видобуток мисливських тварин, дозвіл на право зберігання та носіння мисливської вогнепальної зброї, а собаки - паспорт на мисливську собаку.

Багатьох жителів обурює таке полювання на тварин, чим вони поділилися в коментарях під постом пресслужби: "Нехай з ножами ходять на полювання, так хоч буде шанс у тварин. Жесть звичайно", "Щось не показали, як годівниці до зими підготовлені. Зате як браво будуть відстріл вести. - це так. І так вже популяція диких тварин зменшена досі. Років 50 тому підеш у ліс - там козуля стоїть, там дикий кабан пробіг. Зараз це побачите? Сумніваюся. Навіть зайця не побачиш", "Цікаво скільки вони виростили чи допомогли живності. Літо сухе, ліси вирубуються, та й ці...", "Коли ж закінчиться цей жах??? Навіщо? Ну що за розвагу вбивати?".

Нагадаємо, у Харківській області на 1 жовтня 2021 року у господарствах усіх категорій області налічувалося 144 тисяч голів великої рогатої худоби (в т.ч. 66,4 тис. корів), а також 166,2 тис. свиней, 54,1 тис. овець та кіз та 7,6 мільйона свійських птахів.

Читайте также