На Харківщині після деокупації виявили понад 23 тисячі вибухонебезпечних предметів

У Харківській області правоохоронці продовжують забезпечувати правопорядок

Минулої доби було відпрацьовано 1399 повідомлень від громадян про правопорушення та події. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області.

Також за добу слідчі опрацювали та зафіксували понад 10 фактів пошкоджень будинків та інших споруд внаслідок обстрілів та пожеж. А на блокпостах правоохоронці  та військові перевірили понад 4200 транспортних засобів.

Правоохоронці продовжують виявляти учасників диверсійно-розвідувальних груп та тих, хто займається пропагандистською діяльністю. У відділи поліції Харківщини доставили для відповідної перевірки 30 осіб. 

Також продовжується обстеження та розмінування населених пунктів. Працівники вибухотехнічної служби Національної поліції України з початком деокупаційних заходів обстежили територію загальною площею близько 1478,95 гектара. Вилучили 23 474 вибухонебезпечних предмети, знищили – 2271.

При цьому триває  реєстрація воєнних злочинів у деокупованих населених пунктах. Всього з початку звільнення області від окупантів зареєстрували 1601 воєнний злочин, з яких найбільше за ст. 438 КК України – 1421, за ст. 111-1 КК України – 154 та інші.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у понеділок, 17 жовтня, у Харківській області виявили 26-у жертву розстрілу російськими військовими автомобільної колони. Прокурори, проаналізувавши свідчення очевидців та врахувавши шляхи можливого відходу поранених, знайшли тіло 19-річного юнака. За попередньою інформацією, у результаті обстрілу колони юнак отримав поранення, він пройшов близько 1,5 км та помер у посадці. 

Читайте также