Як жителям Харківської області поскаржитися на рекламу

На Харківщині перевірили дотримання вимог українського законодаства у сфері реклами

У Харківській області перевірили дотримання вимог закону у частині виготовлення та розповсюдження реклами. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

За 9 місяців поточного року перевірили 191 рекламний носій зовнішньої реклами та виявили 79 порушень. Порушення стосуються здебільшого частини 1 статті 6 Закону України “Про рекламу” – реклама недержавною мовою.

Відповідно до українського законодавства, мовою реклами в Україні визначена державна мова.

Споживачі можуть повідомити про факти розміщення реклами недержавною мовою. Для цього потрібно надати інформацію Головному управлінню Держпродспоживслужби в Харківській області, надіславши дані на електронну адресу: gudpss@kh-consumer.gov.ua. 

У зверненні необхідно вказати свої прізвище, ім’я та по батькові, адресу, суть питання, фото, що підтверджує порушення, і бажано — найменування суб’єкта господарювання та його адресу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що до Держпродспоживслужби надійшло звернення споживача щодо порушення законодавства про рекламу. Було виявлено розміщення в Харкові зовнішньої реклами російською мовою. Перевірка встановила, що на спеціальній конструкції розміщено зовнішню рекламу з інформаційним полем російською мовою: “ОДЕЖДА И ОБУВЬ ИЗ ЕВРОПЬІ” з ознаками порушення закону України “Про рекламу”. Відповідно до закону мовою реклами є державна мова. У службі перевірили інформацію та оштрафували рекламодавця на  6783,00 грн. Рекламодавець відмовився сплачувати штраф у добровільному порядку, тож було ухвалено рішення звернутися до суду.

Читайте также