Як змінилися ціни на квартири у Харкові у 2022 році

У Харкові власники не поспішають продавати житлову нерухомість

З початку повномасштабної російської агресії активність на ринку нерухомості Харкова значно зменшилась. Зменшилася і вартість квартир. Портал “Коментарі. Харків" поцікавився в експертів, як змінилися ціни на квартири в Харкові.

Засновник компанії "ХАН" Світлана Якімова розповіла, що влітку покупці цікавилися однокімнатними квартирами у ціновому діапазоні 13-18 тис. дол. Взимку ціна житлової нерухомості трохи збільшилася. Купують квартири і за 20 тис. дол. За такою ціною можна знайти квартири в різних районах, але найчастіше це крайні поверхи. Наприклад, п'ятий поверх у п'ятиповерховому будинку. При цьому власники якісної нерухомості не поспішають виставляти об'єкти на продаж.

“Основні продажі йдуть крайніми поверхами. Покупці ж хочуть придбати житло вартістю 50% від довоєнної, але гарні квартири купують і за вищою ціною”, - зазначила Світлана Якімова.

За словами рієлтора АН "Метраж" Лани Хворост, ціни на квартири у Харкові в середньому знизилися на 30% від довоєнних. “Покупці шукають найвигідніші пропозиції, але такі об'єкти купили ще восени. Нині на ринку спостерігається зростання цін”, - зазначила рієлтор.

Лана Хворост також відзначила невелику кількість гарних варіантів на ринку нерухомості Харкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що покупці у Харкові обирають квартири з ремонтом. У цьому важливим чинником є вартість об'єкта. За словами ріелторів, основна купівельна активність спостерігається у сегменті гостинок, однокімнатних квартир та об'єктів на крайніх поверхах. Покупці розглядають різні райони для покупки квартири. Звісно, не обирають ті, що значно зруйновані.


Читайте также