На що витратили три мільйони гривень з бюджету Харкова

Всі угоди підписали без проведення відкритих торгів

Управління інноваційного розвитку та іміджевих проєктів Харківської міської ради у грудні заплатило 3,05 млн гривень за послуги з розробки програмного забезпечення для БПЛА. Кошти заплатили ФОП Зайцев Віталій Єгорійович. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на моніторинг порталу публічних коштів Харківським антикорупційним центром.


Зокрема, кошти заплатили за: 

  • надання послуг у сфері інформатизації щодо розробки автоматизованих систем управління польотами БПЛА,

  • забезпечення для наземних засобів забезпечення польотів та випробувань авіаційної техніки БПЛА,

  • розробки пакетів програмного забезпечення для роботи з графікою та зображеннями тощо.

Всі угоди підписали без проведення відкритих торгів.

У ХАЦ зазначили, що Віталій Зайцев є директором ТОВ “Харківський технологічний університет “Шаг”. Власником вказаний Дмитро Корчевський. Крім того, Зайцев виступає директором громадської спілки “Харківський кластер “Інжиніринг – Автоматизація Машинобудування“. Ще у 2022 році “Комп’ютерна академія “Шаг” працювала на території Росії, а Корчевський був її засновником на території Росії.

У Центрі сподіваються, що програмне забезпечення, яке розробили в рамках цього договору, було передано українським військовим. Але інформація про це на сайті міськради відсутня.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що наприкінці лютого КП “Благоустрій міста Харкова” уклало дві угоди з ТОВ “Торговий дім “Сан Ойл” щодо придбання палива загальною вартістю 3,074 млн грн. У ХАЦ зауважили, що комунальники уклали угоду без використання системи електронних закупівель, підписавши пряму угоду.


Читайте также