На Харківщині відновлюють вуличне освітлення: де буде світліше

Понад рік у Лозовій не вмикали систему освітлення

З наступного тижня планують відновити вуличне освітлення у Лозовій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Лозівської міської ради. 

Освітлювати місто планують ввечері з 18:30 до 21:00 години. На комунальній нараді, яка відбулася 10 березня, обговорили питання готовності електромереж, справності ліхтарів та іншого обладнання.

Директор КП “Еко-Сан” Володимир Селезньов розповів, що понад рік у Лозовій не вмикалася система освітлення. Тому наразі спеціалісти проводять обстеження мереж вуличного освітлення, виконують тестування та усувають виявлені дефекти. Також комунальники прораховують витрати на електроенергію, кошти на це закладені у бюджеті громади.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові було відсутнє вуличне освітлення понад рік. Така ситуація спричинила багато ДТП, а містяни скаржаться на труднощі у пересуванні містом у темну пору доби. За словами Харківського міського голови Ігоря Терехова, була досягнута згода з відповідальними за безпеку особами щодо часткового відновлення вуличного освітлення.  Буде відновлення освітлення на центральних магістралях та інших, найбільш завантажених автомобільних дорогах. У вівторок, 7 березня, вуличні ліхтарі працюватимуть у тестовому режимі з 18:00 до 19:30. За словами мера Харкова, поступово буде розширюватися географія включень і збільшуватися час роботи ліхтарів.

Очільник Харкова Ігор Терехов висловив переконання, що часткове відновлення вуличного освітлення сприятиме безпеці харків’ян та зменшенню кількості ДТП.


Читайте также