Скільки витрачають на цукор бюджетні організації в Харківській області

Середні ціни на цукор у торговельних мережах в Україні становлять 33,67 грн/кг

Найдорожче купує цукор відділ освіти Зміївської міськради. Вартість продукту - 48 грн за кг. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на моніторинг закупівель Харківським антикорупційним центром. 

Уже не перший раз відділ освіти Зміївської міськради виступає рекордсменом за цінами. Угоди укладаються на дрібні партії. А їхнім звичним підрядником є Воронцова Ксенія Вікторівна. Вона - родичка ексдепутата Зміївської райради, депутата міськради та директора КП “Зміївське БТІ” Дмитра Воронцова.

При цьому, за даними порталу Мінфін, середні ціни на цукор у торговельних мережах в Україні становлять 33,67 грн за кілограм. І це роздрібні ціни. Однак у закупівельників на Харківщині ціни значно вищі.

Варто зазначити, що у тому ж населеному пункті - Змійові - Обласний протитуберкульозний диспансер №3 закуповує цукор по 38 грн за кілограм. А у розташованому неподалік Обласному туберкульозному санаторії “Занки” купують цукор по 33 грн за кг. 

Які організації купують цукор дешевше 40 грн/грн

КП “Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування” уклало угоду щодо придбання 5 тонн цукру вартістю 184,9 тис. грн. Вартість продукту склала 36,98 грн за кілограм.

Державна установа “Харківський слідчий ізолятор” купує цукор ще дешевше – за 31,28 грн/кг при цьому дві вказані установи купують товар в одного й того ж постачальника. 

А Міський пологовий будинок № 7 знайшов цукор по 33 грн/кг. Установа купує товар у ФОПа Булгакова Юлія Анатоліївна. Цей ФОП продає цукор міській лікарні №2 імені проф. Шалімова. Тут вартість більша - 35 грн/кг. Трохи дорожче платить за солодкий товар Обласний клінічний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення. Вартість цукру в їх контракті склала 35,19 грн за кілограм. Така ж ціна й в обласного госпіталю ветеранів війни.

Які установи сплачують за цукор понад 40 грн/кг

За даними ХАЦ понад 40 грн/кг коштує цукор для наступних організацій: 

  • КНП “Обласний центр онкології” - 42 грн/кг;

  • “Міська клінічна лікарня № 27” - 42 грн/кг;

  • Обласна дитяча лікарня №1 - 44 грн/кг;

  •  Міська клінічна лікарня №14 ім. проф. Л.Л.Гіршмана - 44,95 грн/кг;

  • Міська клінічна лікарня № 31 - 44,95 грн/кг

  • КУ Панютинський психоневрологічний інтернат - майже 46 грн/кг.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, на що витратили 3 млн грн з бюджету Харкова.


Читайте также