Що буде з посівною кампанією на Харківщині цього року

На Харківщині проводилися польові роботи попри активні бойові дії

У Харківській області понад 570 тис. гектарів посівних площ області є небезпечними для проведення будь-яких робіт. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов зазначив, що наразі тривають перемовини щодо отримання експериментальної техніки для проведення розмінування. Очільник ХОВА зазначив, що понад 250 тисяч гектарів можна розміновувати вже зараз. Рекомендації профільних служб та військових передали до Міністерства економіки, яке займається питаннями гуманітарного розмінування.

На Харківщині проводилися польові роботи попри активні бойові дії. За минулий рік зібрали 2,4 млн тонн зернових та зернобобових культур. Цей обсяг задовольнив експорт і внутрішню потребу.

Директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОВА Андрій Дорожко зазначив, що внаслідок дій окупантів постраждали більш ніж 270 підприємств у галузі тваринництва та рослинництва. Також ворог пошкодив або знищив 322 одиниці сільськогосподарської техніки. Попри це підприємства продовжують працювати там, де дозволяє безпекова ситуація.

У ХОВА зазначили, що цього року весняно-польові роботи проведуть на площі 634 тисячі гектарів. Це на 18% більше, ніж торік. А озимину засіяли на площі 213 тисяч гектарів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській ОВА провели нараду-семінар щодо обстеження, очищення та розмінування територій. Керівників районних військових адміністрацій зобов’язали провести збір та підготовку заявок на перевірку і розмінування, а місцеве населення додатково проінформувати щодо мінної безпеки.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися