Держава не допомагає: чого бракує жителям деокупованих територій Харківщини

Найбільше звернень від жителів смт Печеніги надійшло саме про відновлення житла

На Харківщині жителів цікавлять питання гуманітарної допомоги та відновлення житла, пошкодженого у результаті повномасштабної агресії Росі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Печенізького селищного голови Олександра Гусарова. За словами селищного голови, гострої потреби у гуманітарній допомозі наразі немає, а от щодо відновлення житла - ситуація складніша.

За словами очільника селища, найбільше звернень від жителів смт Печеніги надійшло саме про відновлення житла. Щодо встановлення пошкоджених окупантами шибок та вікон, то наразі жителям громади з цим допомагають міжнародні благодійні та донорські організації, які самостійно визначають критерії та категорії тих, кому допомагають. 

За його словами, на сьогодні державної допомоги для вирішення потреб у встановленні вікон до громади не надходило. 

Також серед звернень громадян сьогодні - стурбованість жителів пошкоджених домоволодінь щодо можливості отримання грошових виплат від Міжнародного Комітету Червоного Хреста, а також допомоги з ремонтно-будівельними роботами. 

Щодо гуманітарної допомоги, то у сільських населених пунктах громади видають продукти. “Жителі всіх вікових категорій в кожному селі протягом тижня отримають суттєву продуктову підтримку”, - наголосив Олександр Гусаров.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що адміністрація Слобідського району отримала партію масляних обігрівачів для пільгових категорій громадян. Також обігрівачі зимою видавали деяким жителям інших районів Харкова.


Читайте также